top of page
  • Yazarın fotoğrafıHakan Sönmezöz - Kamp Direktörü

Friends Yaz Kampları Kamp Ekibi Oryantasyon Kampı Tamamladı.

2021 yaz döneminde gerçekleşecek Friends Yaz Kampları'nın kamp ekibine yönelik oryantasyon kampı, BE Camp'ta gerçekleşti. Tesis'te gerçekleşen ilk kamp olan oryantasyon kampına dünyanın farklı şehirlerinden koçlar katıldı.

Tamamı Friends Kampları'nın eski kampçılarından oluşan kamp ekibi ve yeni koç adayları BE Camp'in ilk misafirleri oldular. Uzun yıllar hayalini kurdukları tesiste bir araya gelen koçlar çok heyecanlıydı. Kamp ekibi, bir yandan tesise son dokunuşları yaparken bir yandan da tesiste gerçekleşecek yaz kampları için hazırlıklarını yaptılar. Kampta yapılacak etkinlikler, atölye çalışmaları, sportif faaliyetler, geziler, güvenlik kuralları, kampçılarla iletişim ve kriz yönetimi konularında çalışmalar yapan kamp ekibi, yoğun ve keyifli bir hafta geçirdi.

Friends Yaz Kampları'nda görev yapan tüm koçlar, daha önce Friends Kampları'na katılmış eski kampçılar arasından seçiliyor. Liderlik eğitimi sonrasında kamplarda stajyer koç olarak görev almaya başlıyor.

Bir kampı verimli kılan en önemli nedenlerin başında kamp ekibi yer alıyor. Eğitim hayatında başarılı, sosyal yönü kuvvetli, sporcu ve sanatçı özelliklere sahip genç koçlar, kampçılar için rol model oluyorlar. Koçları ile iyi iletişim kuran kampçılar, ileride kendileri de koç olup kamplarda görev almak istiyor. Bu konuda başarılı bir sistem oluşturan Friends Kampları yöneticileri, her yaz kamplara katılan 16 - 17 yaş gençler arasından potansiyel gördükleri kampçıları kamp ekibine davet ediyorlar.


Friends Kamp Ekibi'ne katılmak isteyen gençlerin önce bir yaz kampına katılarak kampçılık deneyimi yaşaması ardından Liderlik Kampı'na katılarak eğitim alması ve kendini ekibe yakından tanıtması gerekiyor. Bu süreçte gösterdikleri performans doğrultusunda kamp yöneticileri, 16-17 yaş grubu kampçıları stajyer koç olarak ekibe davet ediyorlar.

15 görüntüleme
bottom of page